Pentukuumetta?

Kun se kerran iskee, siihen on vain yksi lääke. Jos olet löytänyt tiesi sivuillani tänne saakka, olet mitä ilmeisemmin saanut tartunnan. Alla muutamia seikkoja ensioireiden lievittämiseksi ja tutkittavaksi mikäli olet kiinnostunut juuri minun kasvateistani.

Rotuominaisuudet

Olethan selvittänyt pohjia myöten mihin olet nyt ryhtymässä?
Ajatus suloisesta kullansävyisestä karvapallerosta huumaa. Ihanat marjaretket koiran kanssa syksyiseen metsään, lenkkiseuraa iltahölkälle, lämmin nallukka kainalossa sohvalla torkkupeiton alla teeveetä katsellen, sisustukseen sointuva kauniin vaalea koirapatsas virheettömällä parketilla..

Todellisuus on vain usein tarua ihmeellisempää, ja senpä vuoksi toivon että olet malttanut suoda ajatuksen koiran omistamisen kääntöpuolelle. Käden käänteessä suloinen karvapallero onkin muuttunut murrosikäikseksi tavaroita kuskaavaksi ja niitä rikkovaksi riiviöksi. Kyytiä saavat niin teinin ykköstennarit, kuin äidin rakkaudella vaalima perintöpiirongin jalka. Teeveen kaukosäädintä etsiessä huomataan sen löytyvän täynnä puremajälkiä koiran kynsissä raappeutuneelta parketilta ja sisään kantautuvan hiekan ja karvan määrä ylittää imurin toimintakyvyn. Lisäksi piha alkaa kaivuutöiden vuoksi muistuttaa enemmän kynnöspeltoa kuin unelmien puutarhaa. Tähän kun vielä lisätään kaupantekijäisiksi ne kaikki valvotut yöt, kun jännität koiran kanssa kaatosateessa jalkakäytävällä päivän aikana syödyn sukan ulostuloa. Tai ne hetket kun moppaat ennen niin puhtoisen kotisi lattioita jo kolmatta kertaa saman päivän aikana koiran oksennuksesta ja kurakakasta. Kultainen ystäväsi saattaa myös ilmestyä kesken aurinkoisen metsäretken puoliksi väriä vaihtaneena löydettyään lähistöltä juuri sen hirveimmän mutalammikon tai peuran jätökset. Ja kutsuessasi tai kieltäessäsi pentua huutosi kaikuu kuuroille korville ja näet kultaturkista enää vain peräpeilin vilahduksen sen kadotessa taivaanrantaan. Tätä ja paljon muuta on arki ja todellisuus kultaisennoutajan kanssa.

Siispä. Mieti vielä kerran.

*Tässä kuningatar Hertan aikaan saannoksia -untuvatossun räjäytys. Siinä sivussa kyytiä ovat saaneet tyttären barbie-nukke, pari pehmoeläintä, sekä käsilaukku.*

Parhaimmillaan kultaisen pennun hankinta on kuitenkin kaunis alku elämän mittaiselle ystävyydelle ja uskollisuudelle. Niin vahvalle, ettei mikään mahti maailmassa saa sitä rikottua. Luottamuksen ja ystävyyden kerran pentuun rakennettuasi on kotiintulosi aina täytetty ilolla etkä koskaan enää ole yksin. Sääolosuhteista huolimatta ulkoiluun löytyy aina seuraa ja elämän toisinaan heitellessä viereltäsi löytyy lohduttaja, ymmärtäjä.

Kultainen sydän sykkii sinulle ikuisesti.

Mikäli edelleen olet valmis peliin jossa voit joko hävitä rahasi, kotisi ja mielenterveytesi, tai toisaalta voittaa itsellesi kasapäin lisää terveyttä ja liikunnallisuutta, pitkämielisyyttä, ystävyyttä ja pyyteetöntä rakkautta, voit lukea lisää >> Kohti kultaista unelmaa -osiosta.