Askeleen lähempänä uutta perheenjäsentä

Pennun valinta ja luovutus

Vaikka jokaiselle varmasti muodostuu käsitys omasta suosikkipennusta, pennun valinta tapahtuu aina minun toimestani. Tulen varmasti kysymään mitä olet ajatellut harrastaa koirasi kanssa. Mikäli mielessäsi on jokin laji, pyrin parhaani mukaan valitsemaan sinulle sopivimman yksilön pentueestani. Takuuta menestyksestä en toki voi luvata, mutta yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella rodusta minulla saattaa olla tähän jonkinlainen näkemys. Koiran ensimmäinen elinvuosi on tulevaisuuden ja yhteistyönne kannalta todella tärkeä. Kaikki mitä pentu sinä aikana kokee ja mitä sen kanssa tehdään vaikuttaa siihen, minkälainen pennusta kasvaa ja miten yhteistyönne kehittyy.

Pentumme luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä ja lopullinen luovutusajankohta täsmentyy pentujen ollessa noin viiden viikon ikäisiä. Toisinaan pennut kehittyvät hitaammin ja saattavat tarvita emon turvaa pitempään. Tämän vuoksi en koskaan myy pentua kotiin, jossa ostoperusteena on ainoastaan sopiva ajankohta. Luovutuspäivä sovitaan jokaisen perheen kanssa erikseen.

Sopimus koiran kaupasta ja lisäehdot

Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton lomake, ”Sopimus koiran kaupasta”, sekä liite josta löytyy asettamani lisäehdot:

  1. Koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin kolmannelle osapuolelle ilman kasvattajan suostumusta. Myyjällä on etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta.
  2. Koira on lonkka- ja kyynärniveltutkittava sekä silmätarkastettava ostajan toimesta ja kustannuksella 18 – 24 k:n iässä. Nämä ovat ns. PEVISA-tutkimukset.
  3. Koira myydään lemmikiksi.

Nämä ehdot sinun tulee hyväksyä ja niitä myös noudattaa mikäli pennun meiltä haluat. Näitä pohtiessasi on hyvä myöskin tutustua rotujärjestön sivuihin ennen lopullista päätöstä pennusta tai kasvattajasta: https://www.goldenring.fi/pentuvalitys/minulleko-pentu/

Ja tästä onkin sitten enää pari askelta kohti >> Yhteisen loppuelämänne ensimmäistä päivää. (Sivu on saatavilla vain pentujen uusille omistajille.)